IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
08:29 | 19 октомври 2017
Обновен: 20:09 | 17 април 2024

Проф. д-р Красимир Иванов: Честит Ден на българския лекар!

Поздравително обръщение

По материала работи: Пламен Янков
Проф. д-р Красимир Иванов: Честит Ден на българския лекар!

Уважаеми колеги,
 
Честит Ден на българския лекар – 19 октомври! Днес, на Деня на св. Иван Рилски Чудотворец, поздравявам всички български лекари за професионализма, ентусиазма и човещината, с които всекидневно защитаваме името си. 
 
Днес е денят, когато заслужено обществото отдава признание на хората, посветили се на най-човешката професия - тази, която умее да възвръща радостта, да укрепва слабия, да излекува болния и да помогне на живота да възтържествува. Наследили мъдростта на хилядолетната Хипократова клетва, ние всекидневно носим огромна отговорност и се отдаваме на хуманизма в най-чистата му форма. А най-голямата награда за труда ни е просто думата „Благодаря!“.
 
Медицината е мисия, която не се влияе от цвят или пол, от политическа система и религия, защото нейното призвание е да спасява и да дава шанс за живот. За нас, специалистите, времето отдавна е загубило своята астрономическа стойност, за нас то се измерва със спасяването на човешки животи, с отдаването на нуждаещите се. 
 
Вярвам, че въпреки трудностите в системата на здравеопазването ще продължим да се борим за победата на живота! Вярвам, че с общи усилия и добра воля постигаме резултатите, които обществото ни очаква - качествени здравни грижи за българските граждани, отговарящи на високите стандарти на европейското здравеопазване.
 
На всички български лекари, имащи най-хуманната професия в света – тази, която буди доверие, грижи се за живота и съхранява надеждата – пожелавам много професионални успехи, удовлетворени пациенти, здраве и семейно щастие.
 
Честит празник!
 
Проф. д-р Красимир Иванов, д.м.н.
            Ректор на Медицински университет
                                                                                   „Проф. д-р Параскев Стоянов“ - Варна

Коментари

Новини Варна