IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
12:33 | 15 ноември 2017
Обновен: 01:15 | 13 март 2024

Загиналият работник в Ораново блъснат от вагонетка

Шест месеца са подавани сигнали до институциите за нередности във въгледобивното дружество

По материала работи: Борис Проданов
Загиналият работник в Ораново блъснат от вагонетка

Продължава работата по установяването на причините за снощния инцидент в рудник "Ораново", където загина 55-годишен миньор.

 

До късно през нощта минните инженери от Областната инспекция по труда в Кюстендил са правели оглед на мястото на злополуката, проверили са цялата документация по организацията на работа за деня, инструктажите и условията за безопасност, разпитвали са очевидци на трагедията.

 

Това, което се знаеше извън предварителения доклад, е, че количка за транспортиране на въглища е полетяла с голяма скорост под наклон и е прегазила 55-годишния миньор. След изваждането на пострадалия на повърхността, той незабавно е транспортиран от екип на Спешна помощ в болницата в Благоевград, но малко по-късно умира от тежките травми. Загиналият Стефан е от село Долно Осеново.

 

Тежката злополука не прекъсна работата в рудника.

 

Предварителният доклад по случая вече е готов и е изпратен в Главната инспекция по труда. От него става ясно, че се потвърждава информацията, че мъжът е бил блъснат от празна вагонетка за товарене на въглища.

 

Започнала е и проверка на прокуратурата в Благоевград.

 

Утре в 10.30 часа пресконференция ще даде кметът на община Симитли Апостол Апостолов. За "Хоризонт" той потвърди, че от шест месеца подава сигнали до институциите за нередности във въгледобивното дружество.

 

До края на деня се очаква официална информация и от Дирекция „Национален строителен контрол", дали е извършвала проверка на сигналите и какви са резултатите от нея.

 

КРОСС

 

Още по темата: Миньор пострада при срутване в мина "Ораново"

Коментари

Новини Варна