IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
12:51 | 16 ноември 2017
Обновен: 23:54 | 7 април 2024

Историята на Борислав от Стара Загора отприщи вълна от съпричастност

Вижте и видео

По материала работи: Борис Проданов
Историята на Борислав от Стара Загора отприщи вълна от съпричастност

Историята на 75-годишния Борислав от Стара Загора отприщи вълна от съпричастност в социалната мрежа. Мъжът е с голям процент увреждания, трудноподвижен, има и ТЕЛК-ово решение.

 

Няма обаче нормални старини. Борислав живее в приземен етаж на жилищен блок. Няма ток, вода. Дълги години бил бездомник след като сестра му продава наследственото жилище. Години наред живял на жп гарата, после делял фургон с друг бездомник. Той обаче починал, а дядо Борислав се оказал отново на улицата. Изгубил документа си за самоличност, а след смяната му се оказало, че някой е внесъл две коли на негово име и сега болният и самотен старозагорец дължи данъци за това. Наемът за помещението, в което живее мъжът е 50 лева, но то не е пригодено за обитаване и затова хазяйката иска той да го напусне, уточнява жена, която се грижи за Борислав. Сега инвалидът се нуждае от жилище, тъй като го делят дни преди да бъде изгонен и отново да остане на улицата.

 

БГНЕС

 

Видео по темата: 

Коментари

Новини Варна