IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
15:36 | 30 ноември 2017
Обновен: 19:57 | 19 май 2024

Част от курсовете на 409 се поемат от Градски транспорт

Варна остава с една автогара

По материала работи: Борис Проданов
Част от курсовете на 409 се поемат от Градски транспорт

Общинският превозвач "Градски транспорт" поема част от курсовете по линия 409, реши ОбС - Варна. Автобусна линия 409 с маршрут кк Златни пясъци - гр. Варна - гр. Аксаково е междуобщинска и е част от областната транспортна схема. Обслужването й се осигурява на равни квоти от община Варна и община Аксаково. Варненската квота ще бъде поета от "Градски транспорт", тъй като обслужването на транспортната схема на общината е възложено на този превозвач. Линията 409 ще бъде включена към интегрираната обществена услуга за пътнически превоз, което гарантира обезпечаването с единно информационно обслужване и ползването на съвременни транспортни средства, които осигуряват удобство и комфорт. Линия 409 се ползва от много жители на Аксаково, които учат или работят във Варна. Тя е и основен транспорт за много от гражданите на Варна. Линията е и единствената транспортна връзка от летището до курортните комплекси "Св. Св. Константин и Елена" и "Зл. пясъци". По маршрута й са разположени 8 спирки в община Аксаково и 33 в община Варна. 

 

Всички автобуси от и за Варна ще спират на автогарата на бул. „Владислав Варненчик“ 158. Тя ще бъде начална, междинна или крайна спирка по маршрута на всички автобусни линии от областната и републиканската транспортна схема. Автогара Юг (по-известна като Частната автогара) бе съборена в началото на ноември. Тя бе един от многото обекти, които трябваше да бъдат премахнати заради строителството на новата част на бул. „Васил Левски“. Това наложи всички автобуси, обслужвани досега на Автогара Юг, да бъдат прехвърлени на другата автогара, която остава единствената на територията на град Варна.

 

Полина Петрова

Борис Проданов

 

Още по темата: Гласуваха студентите, номинирани за общински поименни награди

Коментари

Новини Варна