IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
08:42 | 2 януари 2018
Обновен: 09:11 | 31 март 2024

Евростат: Българите харчат най-много за интернет и телефон в ЕС

Не сме толкова смели в харченето обаче за дрехи и обувки

По материала работи: Слав Велев
Евростат: Българите харчат най-много за интернет и телефон в ЕС

Българите харчат най-много за интернет и телефон в Европа и най-малко - за застраховане. Изводите са на европейската статистика, според която България е първенец в ЕС по разходи за комуникации, съобщи NOVA.

 

Числата показват как разпределяме парите си. Според Евростат, харчим повече от средния европеец за храна, за алкохол и цигари и за гориво. Но не колкото Люксембург и Естония, които са най-разточителни в пиенето и пушенето.

 

За гориво отиват почти 8 на сто от доходите ни- повече от средното, но не толкова щедро като в Словения, които харчат 10 процента от парите си, за да напълнят резервоара.

 

Не сме толкова смели в харченето обаче за дрехи и обувки, отчита Евростат. Даже сме последни.

 

Заделяме само 3 процента от парите си за това. Първото ни място е за разходите за интернет, телефон и пощенски услуги. Почти двойно плащаме в сравнение с останалите, за да общуваме.

 

Експертите съветват, освен харчовете, да направим разчет и на заделените пари. И ако искаме да имаме стабилни лични финанси, най-добре да отделяме настрана поне 10% от месечния си доход, какъвто и да е той. Правилото е златно, но не винаги изпълнимо.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна