IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
13:04 | 17 януари 2018
Обновен: 00:27 | 8 април 2024

Над 31 млн. лв. получават животновъдите по преходната национална помощ

Парите са за изплащане на втория транш по Схемата за говеда, необвързани с производството и за овце-майки и кози-майки, обвързани с производството

По материала работи: Слав Велев
Над 31 млн. лв. получават животновъдите по преходната национална помощ

 

Управителният съвет на фонд "Земеделие" е утвърдил общ финансов ресурс до 31,3 млн. лв. за изплащане на втория транш по Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързани с производството /ПНДЖ1/ и по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързани с производството /ПНДЖЗ/ за Кампания 2017 г., съобщиха от Министерството на земеделието.

 

Средствата за изплащане по Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството за 2017 г. са в размер до 20 млн. лева. Одобреното подпомагане по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството за 2017 г., е до 10,9 млн. лева. До края на януари 2018 г. парите за втория транш в двете направления ще бъдат оторизирани, посочиха от министерството.

 

През октомври 2017 г. за първи транш по преходната национална помощ на земеделските стопани са били изплатени 21,3 млн. лева. През ноември 2017 г. земеделските стопани са получили средства в размер на 23,8 млн. лева. за първи транш по ПНДЖЗ, отчитат от МЗХГ.

 

От министерството припомнят, че максималният допустим таван по Схемата за преходна национална помощ за говеда е в размер до 41,6 млн. лева, а по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки в размер до 34,8 млн. лева. 

 

Четете още:  

 

Коментари

Новини Варна