IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
17:22 | 5 февруари 2018
Обновен: 13:45 | 24 март 2024

Варна се представи на пет международни изложения през януари

Посетителите са се интересували от възможностите за вело, къмпинг, рафтинг туризъм и младежки лагери

По материала работи: Слав Велев
Варна се представи на пет международни изложения през януари

Варна се представи на пет международни туристически изложения от началото на годината във Виена, Щутгарт, Цюрих, Истанбул и Братислава. По време на туристическите борси са представени  новите рекламни материали на Община Варна - тематични дипляни, на 5 езика, които представят  възможностите  за морски, ваканционен, културен,  SPA, спортен, събитиен и еко туризъм. Представена е и новата имидж брошура с промените, настъпили в града през последните две години, съобщиха от дирекция „Туризъм“ към Община Варна.

 

Курортите по родното Черноморие и информацията за забележителностите във Варна са предизвикали интереса на посетителите във Виена. Положителен ефект за индивидуалните пътувания оказва и ежедневната целогодишна линия Варна- Виена на австрийския превозвач, както и откриването на директна такава от нискобюджетната Wizz Air на 28 април тази година. Няколко големи туроператора (TUI, Billa, Der Touristik, Reisen.at и FTI Reisen) предлагаха туристически пакети за северното Черноморие, основно на курорта Златни пясъци, с директни полети до Варна от Виена, Граац, Залцбург и Линц. Чартърните им програми стартират от началото на май до средата на месец октомври, посочват от дирекция „Туризъм“.

 

Семейства с деца са били преобладаващите посетители на „CMT” – Щутгарт, където се проведе юбилейното 50-то издание на най-мащабното туристическо изложение не само в Германия, но и в Европа. Голяма част посетителите са ползвали ранните намаления, валидни до 31-ви януари и се интересуват от допълнителна информация за възможности за еднодневни екскурзии и развлечения в района на Варна.

 

В Цюрих много от туристите са се интересуват от възможностите да посетят българското Черноморие индивидуално. Представена им е възможността да използват нискотарифния превозвач Wizz Air, който свързва целогодишно Варна с германския град Меминген. През летния сезон от средата на май до края на септември туроператорите имат чартърна програма с директни полети от Цюрих и Берн до Варна и Бургас.

 

Варна участва за шести път в изложението в Истанбул, където българският щанд се радва на огромна посещаемост, включително от заселници, които се интересуват от всички възможности за пътуване и туризъм – спа, еко, културно-исторически и др. Турският пазар бележи ръст последните години като за 2017 година увеличението е над 20 % за страната, а за дестинация Варна ръстът е 8% на полетите спрямо миналата година.

 

За втори път Община Варна се представи и на международното туристическо изложение в Братислава. Посетителите се интересували от възможностите за вело, къмпинг, рафтинг туризъм и младежки лагери. Организаторите са осигурили и посещение на борсата за много ученици и студенти от профилирани учебни заведения, свързани с туристическия бизнес.

 

Коментари

Новини Варна