IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
13:19 | 24 февруари 2018
Обновен: 00:35 | 8 април 2024

Законовите пречки, спъващи строителния бизнес

Бизнес закуска на тема имоти се проведе в столицата

По материала работи: Юлиян Атанасов
Законовите пречки, спъващи строителния бизнес

Първата Бизнес закуска на сайта за имоти бе проведена в София. Събитието насърчава добрите практики в сектора . То бе посветено на актуалните предизвикателства пред инвеститорите, строителните предприемачи и брокерите на имоти произтичащи от Закона за устройството и застрояването на Столична община и Закона за устройство на територията.

 

На срещата участваха редица представители на водещи компании в строителния и брокерски бизнес, организации на архитекти, както и главният архитект на София Здравко Здравков. На мястото на събитието бе и екип на Bloomberg TV Bulgaria. Предаването е „В развитие“ с водещ Светозар Димитров.

 

Какви проблеми произтичат от сегашното законодателство?

 

„Голям проблем в съществуващото законодателство е, че няма разлика за изискванията за съдържание на проектна та документация за различните категории строежи. От кокошарник до летище се изискват едни и същи документи“, коментира арх. Петкана Бакалова, зам.-председател на Камарата на архитектите в България. Ситуацията на полузаконност пречи на всички – както на столичната управа при вземането на решения за целесъобразност, така и на гражданите и бизнеса, коментира арх. Здравков.

 

Четете още: Сребърна монета по случай 140 години от Освобождението

 

Коментари

Новини Варна