IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
10:37 | 26 февруари 2018
Обновен: 15:53 | 18 април 2024

Варна се съвзема от снежната вълна

Интензивният трафик и снегонавяванията причиняват проблеми по улиците на града

По материала работи: Борис Проданов
Варна се съвзема от снежната вълна

Във Варна ситуацията като цяло е под контрол, заяви началникът на общинския отдел "Дейности по защита на населението" Купен Пашов.

 

Той добави, че заради вятъра се образуват снегонавявания, но по основните пътни артерии няма големи натрупвания. В първия ден от седмицата интензивният трафик причинява сериозни задръствания.

 

Между 7 и 8 ч. екипите по снегопочистване са се сменяли, затова не е имало машини в този интервал от време. Иначе техниката основно е лугирала. С антилед се обработва Аспаруховия мост, реагирано е на сигнали за заледявания по "Вяра" и "Ян Хуняди". Авария в мрежата на ВиК направи труднопроходима ул. "Роза", но и там са взети мерки.

 

Учебните и болнични заведения, както и детските градини са отворили на време, отоплени са още от сутринта. Няма закъсали коли на градския транспорт.

 

Единствено по посока с. Константиново от кв. „Аспарухово“ по пътя към Белослав е имало тревожни моменти с придвижването поради заснежени и заледени участъци. Там се очаква намесата на областното пътно управление.

 

Още по темата: Линиите на градския транспорт във Варна се обслужват от сутринта

Коментари

Новини Варна