IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
12:10 | 17 март 2018
Обновен: 19:42 | 21 март 2024

С нов фетален монитор се сдоби АГ-то във Варна

Апаратът ще се използва за скрининг и превенция на тежки последствия при раждане на високорискови бременни жени

По материала работи: Пламен Янков
С нов фетален монитор се сдоби АГ-то във Варна

Специализираната болница по акушерство и гинекология „Проф.д-р Димитър Стаматов“ във Варна от днес вече разполага с нов Фетален монитор. Специализираният апарат модел Contec CMS800G e осигурен  от Обществен дарителски фонд за Варна.

 

Апаратът е монтиран в отделение „Паталогична бременност“ и ще се използва за скрининг и превенция на тежки последствия при раждане на високорискови бременни жени.

 

Средствата за закупуване на апарата са осигурени от дарители по време на седмото издание на „Дарителски кръг за Варна“, проведено в края на миналата година.

 

Дарителският кръг е иновативен модел за фондонабиране, който всяка година представя пред дарители различни каузи на граждански организации от Варна и търси тяхната подкрепа за реализирането им. Всички набрани средства се увеличават в съотношение 60:40 от Фондация Работилница за граждански инициативи-София. Дарителите са заинтригувани и очакват всяка година събитието „Дарителски кръг“, тъй като се срещат лице в лице с хората, които искат да осъществят важни за града ни каузи и имат възможност сами да изберат коя кауза да подкрепят, споделят ръководителите на Обществената фондация.

 

На последното издание бяха събрани дарителски средства освен за закупуване на специализирания апарат и средства за възстановяването на първия в България скаутски център, за провеждане на обучителен модул за социално включване на лица с ментални увреждания, за „зелено училище” на деца от семейства  с нисък социален статус.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна