IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
17:27 | 20 март 2018
Обновен: 13:21 | 13 март 2024

Категоризацията на туристически обекти ще става и електронно

Демоверсията на системата за туристическа информация ще е готова до шест месеца

По материала работи: Слав Велев
Категоризацията на туристически обекти ще става и електронно

 

Министерството на туризма работи за електронизация на услугите, така че документите за категоризация и прекатегоризация на туристическите обекти да се подават и по електронен път, съобщават от ведомството.

 

Става дума за основните услуги в Министерството на туризма - категоризация на местата за настаняване и на заведенията за хранене, на СПА, балнео и уелнес центровете и документите за регистрация на туроператорите и туристическите агенти.

 

Целта е да се намали административната тежест за бизнеса и гражданите.

 

На Обществен съвет към министъра на туризма предстои да се обсъдят промени в настоящата наредба за категоризация и прекатегоризация.

 

Относно обществената поръчка за създаване на Единна система за туристическата информация (ЕСТИ), която трябва да свърже в реално време регистрите на хотелите с Министерството на туризма, МВР, НАП и общините, министърът на туризма каза, че до шест месеца ще бъде показана демоверсията на системата.

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна