IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
12:52 | 22 април 2018
Обновен: 00:49 | 13 март 2024

ЕП иска да намали вноса на соя от Южна Америка

В края на годината Европейската комисия иска да коментира бъдещето на високопротеиновите култури в ЕС

По материала работи: Юлиян Атанасов
ЕП иска да намали вноса на соя от Южна Америка

Европейският парламент иска да намали вноса на соя от Южна Америка. Според ЕП, Съюзът трябва да внася соя от други части на света, за да спре да е толкова зависим от Аржентина и Бразилия.Доброволните обвързани с производството плащания следва също така да насърчават отглеждането на протеинови култури в ЕС, казват европейските депутати. Освен това продуктите за растителна защита за бобови растения, следва да бъдат разрешени в приоритетни екологични зони. Понастоящем употребата на химикали в приоритетни екологични зони е забранена, пише farmer.pl.

 

Европейският парламент участва в развитието на местни вериги за преработка и търговия с местни протеинови култури. „Ние спешно се нуждаем от амбициозен план за разширяване на протеиновите култури в ЕС“, заяви френският социалист Жан-Пол Денано, който е автор на доклада за тези растения. В края на годината Европейската комисия иска да коментира бъдещето на високопротеиновите култури в ЕС.

agrozona.bg

Четете още: Местят изоставени мечета в парка край Белица

Коментари

Новини Варна