IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
16:32 | 20 май 2018
Обновен: 06:01 | 17 март 2024

"Топлофикация" към абонатите: Пак летен ремонт и по-високи цени с 80 лв.

Около 20 км топлопроводи ще бъдат подменени, увеличението е от 1 юли

По материала работи: Слав Велев
"Топлофикация" към абонатите: Пак летен ремонт и по-високи цени с 80 лв.

"Топлофикация София" ЕАД пак ще увеличи цената на топлото за идния сезон. "Под 4% е предложението за скок в цената на топлинната енергия от 1 юли", каза на брифинг Боян Паунов, директор на Дирекция "Експлоатация" дружеството, предава "Фокус"."Това е моделът, който сме предложили на КЕВР за утвърждаване на цени от новия регулаторен период - обясни той. - Единственo регулаторът може да каже каква ще бъде цената. Това е предложение за цена за новия регулаторен период, който завършва на 30 юни 2019 година. Мисля, че това е увеличение с около 82 лева с ДДС."

 

Освен по-високите суми за парно и топла вода, които се предвиждат за абонатите на Столичната топлофикация, се готви и подмяна на 20 км топлопроводи за тази година."Въпросът е дали ще можем да реализираме изцяло инвестиционната програма - каза на брифинг инж. Николай Колев, директор на Дирекция "Инвестиционна и ремонтна дейност" в "Топлофикация София" ЕАД. - Нашите средства за подмяната са около 9 млн. лева.За мрежа с такъв голям обем, с такава голяма дължина, е необходимо времето за ремонтите да не бъде кратко. Той посочи, че топлопроводи ще бъдат подменяни в ж.к. "Младост 3", покрай Трета градска болница, ж.к "Света Троица", както и Централната градска част.

 

Ще се довършват и участъци в кв. "Обеля". Сигурно в някои участъци, независимо от желанието ни и екипите, времето за изпълнението на ремонтите ще бъде по-дълго. Вероятно най-дългият ремонт ще бъде в ж.к. "Младост", ще го уточним допълнително. Нагласата ни е ремонтите да приключат до края на септември", посочи Колев.От "Топлофикация" уточниха, че топлопроводите в София са изградени основно през 70-те и 80-те години на миналия век, така че е необходимо да бъде извършван регулярен мониторинг на съоръженията и рехабилитация на онези участъци от мрежата, при които се наблюдава повишена аварийност.Освен обследването на топлопреносната мрежа от 20 до 29 август 2018г. ще бъде спряна изцяло работата на ТЕЦ "София". В рамките на този период ще бъде извършен преглед на съоръженията в топлоизточника, както и при необходимост ремонт на отделни модули.

 

Без топла вода по това време ще останат клиентите от Централна градска част, които живеят в карето между ул. "История Славянобългарска", бул. "Данаил Николаев", ул. "Проф. Милко Бичев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Фритьоф Нансен", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага", бул. "Пенчо Славейков", бул. "Ген. Тотлебен", ул. "Йоаким Кърчовски", ул. "Дамян Груев", района на "Руски паметник", Зона Б - 5, Зона Б -17, Зона Б-18, Зона Б-19, ул. "Опълченска", бул. "Княгиня Мария Луиза", района на Сточна гара, ж.к "Банишора", ж.к "Света Троица" и ж.к "Фондови жилища".В съответствие с инвестиционните намерения на Столична община през 2018 г. "Топлофикация София" ЕАД предвижда също така реконструкция на топлопреносната мрежа по ул. "Граф Игнатиев" и ул. "6-ти септември", както и в района на строящите се нови обектите на столичния Метрополитен.

 

dnes.bg

Четете още: Първите три месеца на 2018 г.: повече сгради, но с по-малко жилища

Коментари

Новини Варна