IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
18:13 | 19 юни 2018
Обновен: 08:24 | 15 април 2024

Шефът на КЕВР: Не може газът да поскъпне с 10%, а парното с 2-3%

Окончателното решение на регулатора ще стане ясно в края на месеца

По материала работи: Слав Велев
Шефът на КЕВР: Не може газът да поскъпне с 10%, а парното с 2-3%

Средното увеличение на цената на топлоенергията ще бъде над 3 процента от 1 юли. Това стана ясно от думите на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, отбелязва Дарик.
 

Регулаторът предлага газът да поскъпне с 10,8 процента вместо исканите от "Булгаргаз" 18 процента увеличение на цената на суровината за третото тримесечие. Окончателното решение на регулатора за цената на парното, тока и газа ще стане ясно в края на месеца.


Газът ще поскъпне с над 10 на сто, а той формира 60-70 на сто от цената на топлинната енергия, стана ясно от думите на Иванов. "Не може цената на природния газ да нараства с 10 процента, а той формира 60 до 70 на сто от цената на топлинната енергия и да се поиска средно увеличение 2-3 процента за топлинната енергия", каза Иванов пред журналисти. По думите му е очевидно, че средното поскъпване на цената топлинната енергия ще бъде над 3 процента.


 

Коментари

Новини Варна