IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
08:49 | 20 юни 2018
Обновен: 05:31 | 10 април 2024

Тайни клиенти проверяват бензиностанции, барове през юли

Бонусът за тайните клиенти: Консумацията се поема, имат и €10 заплащане

По материала работи: Слав Велев
Тайни клиенти проверяват бензиностанции, барове през юли

Към бензиностанции, заведения и други места ще се стекат десетки тайни клиенти този юли. Инспекциите в местата за хранене ще са за касови бележки, а при зареждане на гориво ще следят за чистота и добро обслужване.

 

На фокус на тайните клиенти ще бъдат първо бензиностанциите, а самите тайни клиенти ще проверят над 50 от най-популярните обекти.

 

За любезно обслужване, предлагане на по-скъпо гориво и допълнителни услуги като изминаване на стъклата ще дебнат служителите на колонки, пише "Монитор".

 

Касиерите пък ще бъдат оценявани дали ни връщат точно, губят ли ни времето и дали ни предлагат напитка за из път или в салона.

 

Чистотата на тоалетните и бара са сред най-големите проблеми на такива обекти, така че практиката е "под прикритие" да се снимат тези места.

 

Как да познаете дали имате посещение на "шпионин"?

 

Това е трудно, защото тайните клиенти зареждат за около 20 лева, колкото е най-честата сума при посещение в бензиностанция, коментират от фирмите, наели хората за проверка.

 

Но са търпеливи, изискват бележките, купуват си напитки и задължително посещават тоалетните. Заплащането им на обект също е 20 лева, така че се избива сипаното в резервоара гориво.

 

Парите за заплащането им идват от южноафрикански фонд за инвестиции в недвижими имоти.

 

В моловете тайните клиенти проверяват обслужването от охраната и бюрото за информация, но и дали има паркирани неправилно автомобили на местата за инвалиди.

 

В големите вериги за хранене също ще има акция преди активния летен сезон. Освен чистота и любезно обслужване в ресторантите ще бъде следено изкъсо дали се издава касов бон.

 

Бонусът е, че храната, поръчана за консумация, е извън заплащането, което отново е 10 евро. Задължението на тайния клиент е до 8 часа да извърши отчет и да прати снимки от посещението си в обектите, иначе "изгаря", коментират от агенциите за привидно пазаруване.

 

Сред най-големите желаещи да бъдат шпиони на търговски обекти са студенти, които вместват проверките между лекции и изпити, както и ученици, току-що завършили последния си клас в гимназията.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна