IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Икономика
14:24 | 19 юли 2018
Обновен: 00:25 | 24 март 2024

С 60 000 лв. „Пазари“ обновява изцяло Рибната борса

Първите три магазина вече са готови

По материала работи: Борис Проданов
С 60 000 лв. „Пазари“ обновява изцяло Рибната борса

От следващия месец рибният пазар във Варна, известен като Рибна борса, ще бъде изцяло обновен. Ремонтът ще струва на общинското дружество „Пазари“ около 60 000 лв. След като приключи реконструкцията на рибния пазар, ще бъде асфалтиран пазарът в район „Владислав Варненчик“. 

 

Реновирането включва пълна изолация на покрива, подмяна на всички уреди, боядисване на магазините, подмяна на лампи и таванни пана. По време на реконструкцията варненци и гости на града ще могат да посещават рибната борса безпроблемно.

„Първите три магазина са готови. В момента продължаваме с по 3, за да не спират изцяло работа. За около седмица първите 3 магазина ги отремонтирахме, платихме уредите и ги монтирахме“, каза за тв „Черно море“ Недко Радев – изп.директор на „Пазари“ ЕАД.

 

Финансовото състояние на дружеството е много добро, подчерта  изпълнителният директор на  общинската фирма „Пазари“.

 „Много пъти съм обяснявал защо тази години ни е по-малка печалбата – трябваше да се начислят амортизациите на съборените миналата година пазари а, да се отпишат някои несъбираеми вземания“, добави Недко Радев.

 

След като приключи ремонтът на рибната борса, ще започне и асфалтиране на пазара в район „Владислав Варненчик“. 

 

Елена Кирова

 

Прочете още: Почти двойно са увеличени наличните парични средства в „Пазари“

Коментари

Новини Варна