IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
19:23 | 20 юли 2018
Обновен: 08:43 | 23 април 2024

Туристическият бранш с предложение: Работодателите да дават ваучери за почивка

Подобна практика вече е наложена в редица европейски страни

По материала работи: Слав Велев
Туристическият бранш с предложение: Работодателите да дават ваучери за почивка

Да бъдат въведени ваучери за почивка и рехабилитация предлагат от туристическия бранш у нас. Идеята беше обсъдена по време на изнесеното заседание на Националния съвет по туризъм, което се проведе в курорта „Свети Свети Константин и Елена“.

 

Началото на една много важна тенденция се постави в курорта Свети Свети Константин и Елена, подчерта председателят на Българския съюз по балнеология и СПА и вицепрезидент на европейската СПА асоциация Сийка Кацарова.

 

"Идеята е към възнагражденията да бъде даван  бонус от работодателите по същата схема, по която сега служителите получават ваучери за храна. Този модел цели да стимулира работодателите да инвестират в здравето на своите работници и служители, а в замяна те да получат данъчни облекчения ", обясни  Сийка Кацарова.

 

Подобна практика вече е наложена в редица европейски страни, една от които е Унгария, каза още експертът.

 

Според Сийка Кацарова ако бъдат въведени ваучерите за почивка и рехабилитация, това ще стимулира и развитието на вътрешния туризъм. 

 

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

 

Коментари

Новини Варна