IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
18:31 | 22 юли 2018
Обновен: 00:56 | 8 април 2024

Бандерол на наливната бира - малко оскъпяване, много чакане по складовете

Депутатите имат възможност да отхвърлят бандерола върху бирата между първо и второ четене

По материала работи: Юлиян Атанасов
Бандерол на наливната бира - малко оскъпяване, много чакане по складовете

Въвеждането на бандерол на наливната бира над 5 литра ще оскъпи пивото с малко, но с много ще увеличи чакането по акцизните складове. Това обясниха търговци на бира, по повод одобреният от депутатите акциз. По думите им, като нискоалкохолна напитка и сравнително евтин акциз, никой няма да произвежда бира менте или да прави контрабанда, както се случва с високоалкохолните питиета.

 

В Чехия бирата е по-евтина от водата. Като в Пилзен може да си купите хубаво пиво за около 30 български стотинки. С чешки бири работи и Ростислав, който разказва пред Bulgaria ON AIR , че вече 5 години продава над 100 вида бира от цял свят. Категоричен е, че никъде няма такива изисквания, каквито в България. Пивоварните, с които Ростислав работи, са малки производители на бира. При тях акцизът е на половина. Депутатите имат възможност да отхвърлят бандерола върху бирата между първо и второ четене. В противен случай ще влезе в сила от 1 януари догодина.

 

Bulgaria ON AIR.

 

 

Въведоха 3-километрова карантинна зона в Шарково

Коментари

Новини Варна