IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
11:09 | 14 август 2018
Обновен: 23:22 | 10 април 2024

Кристалина Георгиева: Влизането в еврозоната няма да вдигне рязко цените

Още по пътя към валутния съюз страната ни ще укрепи допълнително икономическата и финансовата си система, категорична е Георгиева

По материала работи: Слав Велев
Кристалина Георгиева: Влизането в еврозоната няма да вдигне рязко цените

Влизането в еврозоната няма да доведе до сериозно поскъпване на цените в България. Това заяви пред БНР главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева, която е бивш еврокомисар по бюджета.

 

Още по пътя към валутния съюз страната ни ще укрепи допълнително икономическата и финансовата си система, категорична е Георгиева.

 

Тя обясни, че разбира притеснението от поскъпването на стоки и услуги. "Аз смятам, че това притеснение не трябва особено много да си го слагаме на сърце, защото нашите цени на практика с връзването на лева към еврото - те са в евро само, че 50% по-ниски", обяви Георгиева.

 

България трябва да направи множество реформи, препоръча бившият ни еврокомисар.По думите й, ако си мислим, че с еврозоната можем да си решим проблемите на образованието, явно грешим.

 

Припомняме, в понеделник премиерът Бойко Борисов се срещна с главния изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева.

 

Георгиева представи на премиера новоназначения постоянен представител на Световната банка за България, Чешката република и Словакия Фабрицио Дзарконе. Той пристигна в България на 1 август, за да поеме новия пост.

 

news.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна