IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
14:42 | 5 септември 2018
Обновен: 14:18 | 25 април 2024

Инж. Валентин Вълканов: ВиК аварията в района на „Кабакум“ е отстранена

Комисия на областния управител ще каже какво се случило там

По материала работи: Борис Проданов
Инж. Валентин Вълканов: ВиК аварията в района на „Кабакум“ е отстранена

Сигналът за активирането на свлачището на „Порт Палас“ е от вторник по обед, каза инж. Валентин Вълканов, директорът на ВиК – Варна. Така той коментира новите проблеми в района на „Кабакум“.

 

„Обади се гражданин, който ми каза, че в „Слънчев ден“ има паднали дървета. Вероятно от свлачище, а след 15-20 минути започнала да тече вода. Веднага пратих хора на място, имаше раздвижване на земни маси. Там действително в последните години се наблюдават свлачищни процеси, които започват от пътя Варна – Златни пясъци, след Дървения мост. Сложихме спирателен кран, с който изолирахме района, след което подадохме вода. Водопроводът е с локално значение, не захранва комплексите“, добави за Медийна група „Черно море“ той.

Комисия на областния управител ще каже какво се случило там.

 

„Тръбата видимо се е скъсала от напън, подменихме я. Не съм специалист, не мога да кажа повече. В този район канализация няма, там хората са на ями. Може да са натрупани подпочвени води, които да дават движение. Вече за такива шахти не се издават разрешения, а и общината взема мерки с колектор, който да отводнява в посока на “Златни пясъци”. След като свърши сезона започва ремонтът на пречиствателната станция „Златни пясъци“ и считам, че ще се реши проблемът“, убеден е инж. Вълканов.

 

Нина Рускова

 

Още по темата: ВиК авария е предизвикала свлачището край Кабакум

Коментари

Новини Варна