IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
11:39 | 11 септември 2018
Обновен: 04:36 | 26 април 2024

Премиерът: Спортната зала във Варна можеше да се срути и убие хиляди

Кметът Иван Портних връчи на Бойко Борисов плакет на ДКС

По материала работи: Борис Проданов
Премиерът: Спортната зала във Варна можеше да се срути и убие хиляди

Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти, че само чудо е спасило Дворецът на културата и спорта от срутване, което да доведе до голяма трагедия.

 

„Знаете, че когато дойдохме, заварихме България без спортни зали. Имаше една във Варна, най-красивата, имахте честта да я видите в какво състояние беше. Вместо да се подпира на колоните, тя висеше във въздуха. Имаше 9 метра вода под нея. Господ ни спаси да не се срути и да загинат хиляди хора“, каза във Варна министър-председателят

 

Той добави, че са инвестирани много пари, трябваше и воля.

 

„Започнахме в София с „Арена Армеец“, „Фестивална“, Русе, Пловдив, Стара Загора, Шумен, Сливница, Ботевград, Свиленград… Всички съм ги открил от „А“ до „Я“. Прекрасно е да седнеш и да гледаш. Но да стигнеш до това са години строителство, ремонти. Трябват и спортни деятели, които да се преборят световните първенства да са при нас“, добави Бойко Борисов.

 

Инфраструктура е важна, за да се мотивират децата да спортуват.

 

В знак на благодарност за усилията кметът на Варна Иван Портних връчи на премиера плакет на Двореца на културата и спорта.

 

„Залата тук пое пари за ремонт колкото да се построи нова. Тази зала я има благодарение на вложените ни усилия“, не скри Бойко Борисов.

 

За ремонта на зала „Конгресна“ в Двореца на спорта във Варна през 2015 г. правителството отпусна 12 800 000 лв. Тя разполага с 5100 седящи места и игрално поле с максимален размер 45 м дължина и 26,5 м широчина, което позволява да се провеждат световни и европейски първенства.

 

Премиерът на мнение, че ако футболистите продължават с победите, може да се построи нов стадион.

 

„Дано да има защо. Играят много сърцато „Васил Левски“ му правиха ремонт, но откраднаха парите, нямаше козирка, протече. Мисля обаче, че ще можем да си позволим да отделим стотина милиона“, каза той.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Бойко Борисов: Волейболистите ни са пример за подражание на младите

Коментари

Новини Варна