IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
13:43 | 16 септември 2018
Обновен: 17:18 | 10 април 2024

Продължават хайките за шумни заведения на Златни пясъци

РЗИ дебнат и за пушачи в кръчмите

По материала работи: Борис Проданов
Продължават хайките за шумни заведения на Златни пясъци

Пет заведения в курорта Златни пясъци са били проверени от здравни инспектори през миналата седмица във връзка със спазване изискванията на чл. 16 а, ал. 2 от Закона за защита от шума в околната среда, съобщиха от Регионалната здравна инспекция във Варна. От общо пет проверени обекта, в 3 не са констатирани нарушения. Само в 2 от баровете са връчени предписания.

 

В единия от случаите проверката е направена след като веднъж на собствениците вече е било издадено предписание. На място инспекторите са установили, че собствениците не спазват указанията за недопускане на шум след 23 ч.

 

През периода между 7 и 13 септември служители на РЗИ са извършили общо 369 инспекции. 59 от тях са били свързани със забраната за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 г. Нарушения няма.

 

Във връзка със забраната на тютюнопушенето в закрити обществени места, включително обществения транспорт, закритите работни помещения и на някои открити обществени места са реализирани 290 проверки. Нарушения отново няма.

 

Още по темата: Министър Ангелкова: Прекратяваме концесии или наеми на морски плажове

 

 

Коментари

Новини Варна