IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
19:06 | 17 ноември 2018
Обновен: 10:27 | 9 март 2024

Мостове от спагети издържаха над 12 кг натоварване

За шеста поредна година във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ се проведе състезание за креативни умения

По материала работи: Пламен Янков
Мостове от спагети издържаха над 12 кг натоварване

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

Мостове от спагети, направени на тазгодишното издание на състезанието за креативни умения за ученици от професионалните гимназии по архитектура, строителство и геодезия и студенти Varna Spaghetti Engeneering, издържаха на натоварване над 12 килограма. В събитието, организирано за шеста поредна година от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ се включиха 14 ученически отбора от 8 професионални гимназии по архитектура, строителство и геодезия от страната и 10 отбора от студенти от България и Украйна. За пръв път тази година състезанието във Варненския свободен университет имаше и международно участие. 

 

 

Първо място в надпревата за ученици зае отборът от Шумен "Тримата мускетари". На второ и трето място в класацията се наредиха съответно тимът "BLACK & WHITE" от Шумен и "Лингуини" от Бургас. Специалната награда на к.к. "Св. св. Константин и Елена" грабнаха учениците от отбор "Марица" от Пловдив. С приза на Община Варна отличиха участниците от отбор "BLACK WINDOW" от Варна. 

 

 

С наградата на публиката "Най-атрактивен мост" беше отличен екипът от студенти от Украйна "Bridge Monster". Второто място заеха третокурсниците от ВСУ от отбор "Cat stroy". Третото място на публиката беше отредено за отбора "Ultimate Engineering" от първокурсници и третокурсници от ВСУ.

 

 

Коментари

Новини Варна