IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
19:30 | 21 ноември 2018
Обновен: 07:51 | 15 април 2024

Плащаме с пръст и селфи до 5-6 години

Това заяви българският евродепутат Ева Майдел

По материала работи: Слав Велев
 Плащаме с пръст и селфи до 5-6 години

До 5-6 години оторизиране на плащане с биометрични данни като пръстови отпечатъци или лицево разпознаване вместо с ПИН код ще е стандартна процедура за повечето потребители".

 

Това заяви българският евродепутат Ева Майдел по време на откриващата си реч на Третия годишен форум на Европейската федерация на платежните институции на 21 ноември 2018 г. в Брюксел.

 

"Желанието ми е лидерите в сферата на финансовите технологии да са европейски компании. Затова е нужно огромно усилие както от бизнеса, така и от законодателите, които имаме отговорната задача да създадем нужните условия за лесен достъп до финансиране, стимулиране на иновациите и високи стандарти за защита на плащанията", допълни Майдел.

 

"Ако доскоро се оглеждахме само на запад към САЩ, за да видим как се развиват технологиите и конкуренцията във финансовите услуги, вече трябва да го правим и на изток. Само за 1 ден, на 11 ноември 2018 г., китайската платформа за онлайн търговия Алибаба регистрира транзакции на стойност 30 милиарда долара, 60% от които са били платени със сканиране на пръстов отпечатък или заснемане на селфи с телефона", допълни Майдел, която работи в комисиите на Европарламента за Икономически и финансови въпроси и за Вътрешен пазар и защита на потребителите.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна