“България Ер” грабна три приза на авиационните награди Sky Awards 2018
Отличията бяха връчени на Международния ден на гражданската авиация
Публикувана: 7 Dec 2018 | 14:19

Националният превозвач "България Ер" бе отличен с голямата награда "Най-предпочитана авиокомпания на българския пазар" на годишните престижни награди Sky Awards 2018, които традиционно отличават най-добрите авиокомпании, които оперират от и до България.

 


Отличията бяха връчени на Международния ден на гражданската авиация в присъствието на официални гости, представители на авиокомпании, собственици и управители на туристически агенции и медии.

 

 

Престижният приз Sky Award се присъжда от международно признато жури въз основа на онлайн гласуване сред българските пътници и професионалисти. Номинирани за наградата в същата категория бяха Lufthansa и Turkish Airlines.

 

Националният превозвач спечели награди и в още две категории – "Най-предпочитана авиокомпания за къси и средни полети от/до България" (Sky short/middle haul) и "Най-предпочитана авиокомпания от професионалистите" (Sky Friend).

 

 

Победителите в отделните категории се определят на база на онлайн проучване сред пътници и професионалисти, което се e провело от организаторите на конкурса APG Bulgaria в периода 30.10-29.11.2018 г. В него са участвали 237 професионалисти от туристическия бизнес и 3 940 пътници.

 

Наградите Sky Awards 2018 бяха част от форума Sky Day. Той се организира от APG Bulgaria и се реализира с пълната подкрепа на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), Асоциацията на почетните консули в България и Travel Academy.

Още от: Икономика

Коментари ( 0 )