IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
15:51 | 13 декември 2018
Обновен: 13:02 | 18 март 2024

Павлин Косев: Има бум на фирмени тържества за празниците

Почти са изчерпани кувертите по заведения и хотели за Коледа и Нова година

По материала работи: Борис Проданов
Павлин Косев с наградата.

Какво предлагат за празничната вечер заведенията и хотелите във Варна? По темата в сутрешния блок на тв „Черно море“ с водещ Иван Барбов говори Павлин Косев – председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

 

Той използва ефира да се похвали с наградата за най-добър хотелиерски мениджър на Балканите за 2018 г. Отличие му беше връчено по време на форум, организиран от Балканския алианс на хотелиерската асоциация в сръбския град Палич. От десетилетие призът не е идвал в страната ни, а сега го получава варненец!

 

„Важното е, че наградата е толкова лична, колкото и екипна. Благодаря на колегите“, каза Павлин Косев.

 

И припомни, че сега туризмът е в кампания за Коледа и Нова година.

 

„Наблюдаваме засилване на фирмени коледни тържества. Социалната политика е все по-чест гост в бизнеса. Сплотява се екипа, хората получават признание. Това задържа служителите, проблемът с кадрите е не само в туризма. Предпочита се петък и събота“, разкри той.

 

Все още има места за тържествата, но няма да има „тънки“ оферти.

 

„Цените варират спрямо менюто, пакета. Много се притесняват от високата цена на куверта. Но има програма, която е скъпа, реклама, сервиз. Работата на Нова година е неизмеримо по-скъпа от други дни. Всяко нещо си има плюсовете и минусите. Стартово се започва от 40 лв. на вечер и се стига до 120 – 130 лв. Това само за ресторант. Клиентът гледа дали офертата си струва. По хотелите стартово е 120 лв., като доста варненци избират хотели в града. Направихме маркетингов трик с малка разлика в цените с или без нощувка. Сутринта има брънч, приятно и хубаво е“, добави Павлин Косев.

 

Много заведения отварят специално за тези празници. Варианти има: от квартални заведения до лоби-барове и елитни заведения. Средно повишението максимум е 10-ина процента.

 

„Предпочитаме гости и обем вместо да стоим празни. Търси се програма, не само храна. Гостите се впечатляват от различното. В един хотелите има бал с маски. Там няма свободни места. Живата музика също привлича“, коментира той.

 

Няма наплив на чужденци. Идват румънци, и то по ваканционните хотели със СПА и др. екстри. Пакетите са от 3- до 5-дневни.

 

Аудиторията е основно българи.

 

„Българинът си предпочита родното Черноморие. Радвам се, че е така, затова се стараем да сме атрактивни и да ни предпочетат. В градските хотели традиционно заетостта е ниска“, добави още той.

 

За Коледа има отделни оферти, но няма особен интерес в града.

 

„При повече почивни дни бумът е във ваканционните хотели“, завърши Павлин Косев.

 

Борис Проданов

 

Цялото интервю: "Щрихи от утрото" (13.12.2018) - Колко ще ни струва посрещането на новата 2019 година?

Коментари

Новини Варна