IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
12:05 | 17 декември 2018
Обновен: 12:55 | 13 април 2024

Дворецът изпраща поредна успешна година

Минко Христов: Имахме изключително големи събития в спорта, културата и бизнеса

По материала работи: Борис Проданов
Дворецът изпраща поредна успешна година

„За трета поредна година ще отчетем положителен финансов резултат. Добри са резултатите във всички направления – спорт, култура, бизнес. Нашата дейност е комплексна, развиваме и наемни отношения. Над 14 спортни клуба тренират в Двореца на културата и спорта. Летният театър също е към нас, над 90% заетост“, каза в сутрешния блок на тв „Черно море“ с водещ Иван Барбов директорът на Двореца на културата и спорта Минко Христов.

 

Световното първенство по волейбол за мъже беше най-значимото спортно събитие в ДКС. Проведоха се 23 срещи от мондиала (най-много от градовете-домакини), гостуваха най-отговорните лица.

 

„На финалната среща в Италия зала „Конгресна“ е била посочена като еталон. За подготовка, брандиране, публика. Искам да благодаря на феновете за подкрепата. Световното първенство по киокушин на KWU ангажира този месец всички зали в Двореца“, добави шефът на ДКС.

 

Варна приема и Световната лига по волейбол и още маса други прояви.

 

Над 20 големи концерта се проведоха в зала „Конгресна“.

 

„Започнахме със „Смоуки“, гостува Найджъл Кенеди, пяха много от нашите звезди, начело с Лили Иванова. Направихме много добри спектакли – Камен Донев с две постановки, братя Софрониеви, „Нощ на ансамблите“. Финалът ще бъде на 21 декември с Миле Китич“, добави Минко Христов.

 

Бизнесът има 8 сериозни прояви.

 

„Световни лектори дойдоха за дигитален семинар, туристическото изложение „Дестинация Варна“ за втори път събра най-доброто в Двореца“, допълни той.

 

Паркингът остава болна тема.

 

„Няма как да посрещаме такива прояви без достатъчно паркоместа. Започнахме отнякъде, направихме геодезическото заснемане на терена. Предстои проучването на терена от геолози. Възможностите дават около 800 паркоместа. При организацията на големи форуми и всекидневното обслужване ще можем да се справяме адекватно. Иначе мнозина се отказват, защото няма къде да паркират. Усвоихме и неизползваеми помещения, вече имаме нова зала за бокс“, разкри Минко Христов.

 

За паркинга ще се търсят и кредити. Проектът и геологията ще определят стойността на строителните работи.

 

„Зала „Конгресна“ беше ремонтирана десетки години след построяването си. Комплексът трябва поетапно да бъде обновяван. Същото важи за Летния театър. Той е на 60 г.“, категоричен е директорът на Двореца на културата и спорта.

 

Календарът за 2019-а постепенно се запълва. Догодина Варна ще бъде Европейска столица на спорта. Най-значимите турнири ще се насочат към Двореца на културата и спорта. Събитията общо са над 200. Културните събития също се оформят, както и тези от областта на бизнеса.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: "Щрихи от утрото" (17.12.2018) - Каква година изпраща Дворецът на културата и спорта?

Коментари

Новини Варна