IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Икономика
11:33 | 7 януари 2019
Обновен: 20:31 | 23 април 2024

Водата във Варна спира заради големите инфраструктурни ремонти

Валентин Вълканов: ВиК получава искане от общината

По материала работи: Борис Проданов
Водата във Варна спира заради големите инфраструктурни ремонти

Качеството на водата на ВиК – Варна, е над 95% по стандарта, правят се засичания от РИОКОЗ.

 

„Необходимостта от спиранията на водата във Варна не са от нашето дружество. В града се строи усилено, темповете са високи и всички водопроводи на ВиК преминават през трасето на новия бул. „В. Левски“. Това налага изместването на водопроводи, захранващи както центъра, така и др. части на Варна. Няма как да стане мигновено. Нека хората да бъдат търпеливи. ВиК – Варна, спира водата по желание на строителя. Чрез общината има искане до нас и ние оказваме съдействие“, каза в сутрешния блок на тв „Черно море“ Валентин Вълканов, управител на ВиК – Варна.

 

На 8 и 10 януари ще бъде спряна водата за по 12 ч. от ул. „Струга“ – в районите вдясно и вляво.

 

„Сами разбирате, че има технологично време, водопроводите са с по 1 метър диаметър, правят се заварки, които отнемат часове“, обясни още Валентин Вълканов.

 

В СО „Ален мак“ е направен ремонт на ВиК-мрежата, но улиците са останали неасфалтирани.

 

„ВиК – Варна, играе ролята на оператор. Ремонтите, които се извършват, са по обществени поръчки на община Варна. Като собственик на водопроводната мрежа общината си избира изпълнител. Ние контролираме какво върши, но дотам, дали тръбите са сертифицирани, дали връзките са качествени и да няма течове и аварии“, добави той.

 

Плащането на вода по общите водомери пък е въз основа на потреблението. Работи се по промяна на наредбата, но се оказва, че който краде вода от съседите си, плаща и най-малко.

 

Борис Проданов

Иван Барбов

 

Вижте цялото интервю: "Щрихи от утрото" (7.01.2019) - Как ще се отчитат водомерите по новите по-високи цени?

Коментари

Новини Варна