IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
11:46 | 5 февруари 2019
Обновен: 23:35 | 21 април 2024

Шефът на „Пазари“ Недко Радев: Цените на наемите няма да се увеличават

Общинското дружество е финансово стабилно

По материала работи: Слав Велев
Шефът на „Пазари“ Недко Радев: Цените на наемите няма да се увеличават

 

През т.г. не предвиждаме увеличение на наемите. Хората са затруднени и нямат голяма покупателна способност и ние се съобразяваме с това. Това съобщи в предаването „Европейска Варна“ с водещ Нина Рускова изпълнителният директор на „Пазари“ Недко Радев.

 

Той посочи, че 2018 г. е била много успешна за дружеството и се очаква печалбата да бъде в пъти по-голяма в сравнение с 2017 г. През м.г. инвестициите са били в размер на 400 000 лв. С тях са обновени паркингът на Кооперативния пазар, Рибната борса, поставен е нов асфалт на площадките, подменена е половината козирка на „Чаталджа“. Наличните средства във фирмата са 2,8 млн. лв., което означава, че сме разполагали с над 3 млн. лв. Стабилното ни финансово състояние се дължи на добрата събираемост на наемите, каза още Радев. Наша комисия разглежда 2 – 3 пъти в месеца възникналите в това отношение проблеми и веднага търси решение. На поста изпълнителен директор съм от 3 години, оттогава направените инвестиции възлизат на 800 000 лв., добави той.

 

Радев посочи, че с общината се водят активни преговори за възстановяване на трите закрити заради големите инфраструктурни проекти на Варна пазарни площадки. За едната – в район „Аспарухово“, вече има виждане, подобно е положението и за Автогарата. Засега не може да се отреди място само за кв. „Левски“, но търсенето продължава. Желанието на община Варна е да се направят нови пазарни площадки на приблизително същите места, каза още Недко Радев.  

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Вижте във видеото целия разговор тук.

Коментари

Новини Варна