IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
12:18 | 8 февруари 2019
Обновен: 18:12 | 21 март 2024

За пета година „Иновация в действие“ събира най-креативните и предприемчиви млади хора във Варна

Кандидатури за участие в Академията се подават на www.innovationinaction.eu до 17 февруари

По материала работи: Слав Велев
За пета година „Иновация в действие“ събира най-креативните и предприемчиви млади хора във Варна

08.02.2019 г., Варна. На 7 февруари Варна отново стана център на приложните иновации. Отвореният семинар под надслов „Иновациите: Инвестиция в бъдещето“ събра около 100 млади хора с интерес за участие в петото юбилейно издание на Академия „Иновация в действие“. Ден по-рано се проведе и семинарът в София. Инициативата дава шанс на младежи – студенти или завършили висше образование в последните пет години, да разработят и развият идеите си в цялостни бизнес проекти с подкрепата на доказани личности в областта на иновациите и предприемачеството. Участието в Академията е безплатно, а кандидатури се подават на www.innovationinaction.eu до 17 февруари.

 

 

Четири са областите, в които младите хора ще създават иновации тази година: ефективно използване на ресурси, иновативно образование, здравословен живот и преоткриване на българските традиции и култура.

 

Домакини на събитието бяха компаниите организатори на Академията – „Солвей Соди“ АД и „Аурубис България“ АД. 

 

Солвей Соди“ стартира „Иновация в действие“, тъй като тази инициатива е дълбоко свързана с ценностите на Група „Солвей“ и с нейните политики по социална отговорност, устойчиво развитие и иновации в полза на обществото и околната среда. Ние продължаваме да инвестираме в младите хора с идеи и желание да променят света и в тяхното развитие като иноватори и предприемачи. В Академията те получават безплатни знания и умения за това как да превръщат иновативните си идеи в бизнес решения, осигуряваме им подкрепа и експертно мнение“, сподели Спирос Номикос, изпълнителен директор на „Солвей Соди“ АД.

 

„Светът е движен напред от хора, които не се страхуват да мислят различно. Чудесно е да имаш идея, но е важно и да изградиш умения как да я представиш, защитиш и превърнеш в работеща. Вярваме, че „Иновация в действие“ помага на младите хора да извървят пътя от вдъхновението до осъществяването”, каза в обръщението си към младите иноватори Тим Курт, изпълнителен директор на „Аурубис България“ АД.

 

Създателите на някои от най-успешните и актуални български проекти в тези направления станаха посланици на инициативата. Крум и Симона Крумови от издателство „Керът“, които помагат на родителите в общуването и ранното развитие на децата им с иновативни образователни карти, представиха личния си опит по пътя на реализацията на своите идеи и  посъветваха кандидатите да създават проекти с добавена стойност, които да развиват умения.  

 

„Включвам се като посланик на „Иновация в действие", защото знам, че има много младежи, които мечтаят да променят света ни към по-добро. Искам да видя повече от тези вдъхновени хора да се борят за положителната промяна в обществото ни”, сподели Блажка Димитрова, основател на социалния проект „Кухнята на Благичка“ и двигател на сдружението, насърчаващо екологично-отговорните практики „Нулев отпадък България“.

 

След преглед на всички кандидатури и окончателен подбор на участниците, в програмата на Академия „Иновация в действие“ през идните месеци предстоят учебни и работни сесии, в които младите хора ще придобият знания и умения за създаване и управление на иновативни проекти. Предвидени са модули по темите: генериране на идеи, анализ и оценка на потенциала на новите идеи, дизайн и ре-дизайн на иновативни продукти, устойчиви бизнес модели и взимане на решения. След като завършат проектите си, участниците ще преминат през селекция, която ще определи финалистите. В началото на месец юни те ще се представят пред журито на конкурса, а най-добрите ще бъдат отличени с награди: първа награда - участие в лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел, втора награда - Магистратура по иновации, предприемачество и финанси, съвместен продукт на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute, и трета награда – курс по иновационен мениджмънт, организиран от The Business Institute.

 

В петото издание на Академия „Иновация в действие“ добротворчеството отново ще бъде застъпено и инициативата ще подкрепи две благородни каузи. Всеки участник ще избира коя кауза да подкрепи, а в рамките на панела „Взимане на решения“ ще има възможност да защити избора си.  

 

От началото през 2012 г. досега инициативата набра голяма популярност и се наложи като успешен формат, насърчаващ младите хора да се развиват и да създават нестандартни и работещи решения в различни сфери на живота, които да са в полза на цялото общество. През академията са преминали над 400 млади иноватори с най-разнообразни креативни виждания за това как да подобрим средата ни.

Повече за Академия „Иновация в действие“ 2018-2019 ще намерите на:

www.innovationinaction.eu.  

 

Коментари

Новини Варна