IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
11:20 | 19 февруари 2019
Обновен: 22:51 | 23 март 2024

Всеки ден във Варна се поставят скоби на 60 автомобила

Обявена е обществена поръчка за 3 нови паяка, каза още управителят на ОП „Паркинги и синя зона“ инж. Младен Иванов

По материала работи: Борис Проданов
Всеки ден във Варна се поставят скоби на 60 автомобила

„Смятам, че всички варненци са установили ползата от Синята зона във Варна. С разширението тази година ще покрием по-голяма зона. Всеки ден колегите поставят около 60 скоби на шофьори, спрели правилно, но без да платят. Има и много неправилно паркирани. Ние имаме отношение към тях поради репатриращите автомобили, поддържаме контакти с Общинска полиция и при установяване на нарушение взаимодействаме с МВР“, заяви в сутрешния блок на тв „Черно море“ управителят на ОП „Паркинги и синя зона“ инж. Младен Иванов.

 

Той не съветва да се спира неправилно, защото освен глоба, може са последва и репатриране.

 

„Обявена е обществена поръчка за 3 нови паяка. До края на месеца се очаква решение на комисията и евентуално одобрение за финансиране. Срокът за изработка и доставка на такива машини е половин година. В края на лятото ги чакаме. Заедно с паяците има и търг за електромобили. Разчитаме скоро да имаме договор и да ги получим. Ще бъдат пример, че можем да си вършим работата с 100% екологичен автомобил. Разходите на 100 км пробег са 2 – 3 лв. Консумативите са по-малко. Разчитам да дадем добър пример“, добави инж. Иванов.

 

Готов е проектът за зарядните станции за електромобили в Синята зона. Скоро ще се обяви и поръчката за тях. 22 от тях ще бъдат за гражданите, а други 9 за 18-те електромобила.

 

„За да се въведе обаче работа на Синята зона събота и неделя трябва широка дискусия. Това ще засегне и бизнеса, и живущите в нея. Като експерт считам, че трябва да стане факт след разширението на Синята зона. Новият обхват ще бъде в Широк център – покрай пазара, района край улиците „Дрин“, „Пирин“, „Битоля“, кметство „Приморски“, Морското училище и Спортна зала“, разкри още той.

 

Според инж. Иванов се работи ускорено. Проектира се и до края на април се очаква да има визуализация, организация на движението, полагане на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация. Няма нужда от допълнителни инвестиции за въвеждането.

 

Иван Барбов

Борис Проданов

 

Цялото интервю: "Щрихи от утрото" (19.02.2019) - Такса „паяк“ влезе в сила във Варна

Коментари

Новини Варна