IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
14:48 | 15 март 2019
Обновен: 01:25 | 11 април 2024

Бизнесът се среща със студенти на форум във Варна

Форум “Кариери” на Икономически университет - Варна, ще се проведе от 19 до 22 март

По материала работи: Слав Велев
Бизнесът се среща със студенти на форум във Варна

Бизнесът се среща със студенти на Икономически университет  на форум във Варна.

 

Форум “Кариери” ще се проведе в периода 19 – 22 март 2019 г. в основната сграда на Икономически университет – Варна, ет. 1, Студентска улица. Събитията в програмата са с начален час 9.00.

 

 

„Водени от желанието за професионална реализация на студентите и възпитаниците на Икономически университет – Варна, вече 10 години работим усърдно за кариерното развитие на младите хора и изграждането на устойчиви взаимоотношения с представителите от бизнеса и публичната администрация. Форум „Кариери“ се наложи като едно от най-успешните събития, които събират на едно място фирми от различни браншове, с цел предлагане на студентите на възможности за стаж и/или работа, а на работодателите – високо подготвени млади специалисти в областта на икономиката, управлението, информационните технологии и туризма“, споделят организаторите.

 

От ИУ изтъкват, че вече е създадена иновативна партньорска мрежа UEBN, в която към момента има регистрирани 3780 студенти, 5760 алумни и 1100 работодатели. UEBN съдейства за избора на подходящи кандидати за работа и/или стаж, като предоставя възможност за публикуване на обяви и онлайн кандидатсване от страна на регистрираните работодатели, студенти и завършили.

 

 

Акцентът на форум „Кариери“ 2019 г. е активната предварителна подготовка на студентите за успешно представяне на знанията и уменията им пред работодателите. За тази цел са организирани интерактивни обучения с едни от най-добрите представители от практиката.

 

 

През тази година е осигурена  възможност за предварително представяне на работодателите и предлаганите работни позиции пред студентите, както и презентирането им в зала по време на форума. При интерес от страна на работодателя, ще бъде осигурено персонално място за провеждане на интервю.

 

 

Повече информация за програмата можете да получите от уебсайта на събитието на адрес: http://forumkarieri.ue-varna.bg/, http://forumkarieri.ue-varna.bg/#programa

 

 

 

Коментари

Новини Варна