IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
10:14 | 21 март 2019
Обновен: 13:31 | 25 април 2024

Зов за помощ! Помогнете на Богомил да пребори тежка болест!

Нуждае се от 67 200 лв. за животоспасяващо лечение – присаждане на стволови клетки

По материала работи: Борис Проданов
Зов за помощ! Помогнете на Богомил да пребори тежка болест!

Варненецът Богомил Люцканов спешно се нуждае от средства за лечение от коварна болест. От средата на 2015 г. Богомил е диагностициран с множествена склероза – цереброспинална форма. Автоимунното възпалително заболяване на нервната система в повечето случаи води до пълно инвалидизиране и изключително тежък начин на живот.

 

В процеса на заболяването на Богомил му е проведена плазмофереза и терапия с кортикостероиди, но за съжаление, терапията не е успешна. През последните 2 г. състоянието на Боги се влошава значително – чувства се отпаднал и непълноценен, зрението му е нарушено, получава болезнени пристъпи и схващания на крайниците, а също така нарушения на вестибуларния апарат и слуха.

 

Надеждата за Богомил Люцканов идва след последния преглед в УМБАЛ "Света Марина" – гр. Варна, когато му е предложено животоспасяващо лечение – присаждане на стволови клетки.

 

Преди две седмици сумата за операцията е актуализирана – Богомил и близките му трябва да съберат 67 200 лв. с ДДС, които са просто непосилни за тези хора.

 

Първа част от процедурата е скринингова процедура, която трябва да го одобри за последващите етапи на трансплантацията. Сумата, искана за първия етап, е 3600 лв.

 

Богомил Люцканов все още не може да подложи на тази скринингова процедура поради 2 причини: 1. След скрининговата процедура следват и останалите процедури по трансплантацията, а все още не е събрана сумата за всички процедури и 2. По препоръка на лекуващия го лекар проф. д-р Иван Димитров, най-подходящия период за самата трансплантация, е късна пролет или ранна есен, когато няма бум на вируси.

 

Ако успее да събере нужните средства за лечение, лекарите му дават големи надежди, че ще спре прогреса на заболяването.

 

Неговите близки призовават за помощ и предоставят начини за дарение:

 

Дарителска сметка в лева:

BG64RZBB91551010058465

BIC:RZBBBGSF

Богомил Николов Люцканов

 

Pay Pal – airbog@abv.bg

Коментари

Новини Варна