IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
12:35 | 16 май 2019
Обновен: 06:32 | 24 април 2024

Архитектурно бижу в центъра на Варна приюти 40 новодомци

Разгърнатата застроена площ е близо 2500 кв.м., разполага с 9 апартамента от 115 до 240 кв.м., разпределени на 7 етажа

По материала работи: Борис Проданов
Архитектурно бижу в центъра на Варна приюти 40 новодомци

Противно на последните статистики, според които Кърджали изпреварва Варна по жилищно строителство, фирми в морския град планират да се развиват в тази посока. Около 40 са новодомците в жилищната сграда на ул. „Славянска“ 12 във Варна, която беше открита с официално събиране на представители на бизнеса. Архитектурното бижу в центъра на Варна е с разгърната застроена площ близо 2500 кв.м., разполага с 9 апартамента от 115 до 240 кв.м., разпределени на 7 етажа.

 

Фирмата-инвеститор е и строител на обекта. Сред новостите в строителството нейният управител Атанас Костурков определя фасадния гранитогрес, зад който е положена изолация, най-високото качество дограма, подово отопление, помпи въздух-вода, шумоизолирани бани.

 

В следващите месеци компанията-инвеститор на бутиковата сграда планира да започне строителството на още четири жилищни обекта. Първият ще бъде във „Възраждане“. Най-амбициозният се предвижда да е до стадион „Тича“.

„Тя ще бъде сграда на 17 етажа, с 25 000 кв.м. разгърната площ, естествено много високо качество, с две подземни нива. Другата сграда ще бъде на улица „Чаталджа“, около 15 000 квадрата. Това са програмите, които ни предстоят тази година“, каза Атанас Костурков – собственик на фирмата-инвеститор.

 

По данни на Териториалното статистическо бюро за първото тримесечие на годината Варна е на трето място в страната по издадени разрешителни за строеж на нови жилищни сгради заедно с област София.

 

Елена Кирова

Коментари

Новини Варна