Вече има проблеми с машините за гласуване
Технически екипи работят по повредата
Публикувана: 26 May 2019 | 11:37

Временно е блокирано машинното гласуване в една от секциите в най-големия пернишки квартал "Изток", съобщиха от РИК, цитирани от БТА.


Развалила се е машината, поради което засега избирателите упражняват вота си само ръчно, по традиционния начин. Технически екип на поддържащата фирма работи за отстраняване на повредата.

 

Така общият брой на секциите в региона, в които се гласува машинно става 52. Те са разположени в пет общини в областта. Единствено в Ковачевци няма възможност за машинно гласуване. В Пернишка област има 110 734 избиратели.

 

Проблем с машинното гласуване се появи и в две сексции в Кърджали. Две от машините не заработиха, съобщава 24 часа.

 

В районната избирателна комисия нямаха информация за проблема. Според председателя й Петър Захариев нямало драма, защото избирателите можели да упражняват вота с хартиени бюлетини до отстраняването на проблема.

 

Иначе изборният ден в Кърджали стартира нормално. Подадена е само една жалба за разлепени предизборни плакати пред секция в Крумовград.

 

Почти 150 000 души имат право на глас в цялата Кърджалийска област. Броят на секциите е 509, а от тях 15 са подвижни. Разкрити са и секции в болници в Кърджали и Момчилград, в Държавната психиатрия в Кърджали и в дома за стари хора в Крумовград.

 

dnes.bg

 

Още по темата: Малко над 5% е избирателната активност към 10 ч. във Варненско

Коментари ( 0 )