IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Новини Варна
14:41 | 28 май 2019
Обновен: 02:48 | 11 април 2024

През юли на летище Варна стартират 6 нови целогодишни авиолинии

Дестинациите са Париж, Кьолн, Хамбург, Берлин, Копенхаген и Ливърпул

По материала работи: Борис Проданов
През юли на летище Варна стартират 6 нови целогодишни авиолинии

През юли на летище Варна ще бъдат открити 6 нови целогодишни линии, съобщи за БТА главният изпълнителен директор на "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" АД Улрих Хеппе. Директните полети ще бъдат от и до Париж, Кьолн, Хамбург, Берлин, Копенхаген и Ливърпул.

 

Прогнозите за настоящия летен сезон са за лек спад с около 8% в дейността на летището, допълни Хеппе. По думите му всъщност пазарът ще се нормализира, тъй като през последните 5 г. е постигнат ръст от 50%. Двата пазара, от които се очаква най-сериозно намаление на полетите, са руският (31%) и германският (14%). Според Хеппе причината за снижението от Русия е, че туристите от тази страна се пренасочват към Турция, а от Германия – обявяването в несъстоятелност на една от големите авиокомпании.

 

Загубите ще бъдат компенсирани с увеличение на полетите от други дестинации. По думите на Хеппе се очаква ръст с 34 на сто от Великобритания. Нарастване с около 9% ще има на полетите от Чехия, а от Турция и Австрия – с по 11 на сто. Прогнозите за пасажерите, които през това лято ще преминат през летище Варна, са да достигнат 2,1 млн. души.

 

Още по темата: Каним руските региони да изпращат деца на почивка у нас

Коментари

Новини Варна