IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
08:15 | 13 юни 2019
Обновен: 04:53 | 24 април 2024

35 секунди са малко!

На вниманието на ТАСРУД - Варна

По материала работи: Ставри Таргов
35 секунди са малко!

Пътувам всеки ден до работното си място по новия бул. В.Левски“ във Варна. Разстоянието от 4 км изминавам за около 3 – 4 минути, което си е направо удоволствие.

 

Мъките започват, когато от кръговото кръстовище до Автогарата се отправям по бул. „Вл.Варненчик“ в посока АМ „Хемус“. Тапите са ежедневие с изключение на почивните дни. Забелязах и усетих, че те се образуват на светофара на бул. „Вл.Варненчик“ и бул. „Христо Смирненски“, който пропуска колите в права посока само за 35 секунди.

 

Разбира се, въпросът не е в това за колко време и как отивам до работа и се връщам след това. Новият бул. „В.Левски“ бе замислен с идеята идващите от АМ „Хемус“ да стигат до него безпрепятствено на път за курортните комплекси и да не влизат, и съответно, да замърсяват центъра на Варна.

 

Сега обаче това не се получава. Точно обратното! Идващите от АМ „Хемус“ попадат в задръствания още с влизането си в града. Защо не се помисли за пренастройка на светофарните уредби например, или за други мерки, така че бул. „Владислав Варненчик“ да стане естествено и лесно за преодоляване продължение на АМ „Хемус“.

 

Още повече че трафикът през лятото ще се увеличи многократно…   

 

Ставри Стефанов

 

Коментари

Новини Варна