IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
09:36 | 9 юли 2019
Обновен: 20:31 | 17 април 2024

Наплив от кандидат-студенти в Икономическия университет във Варна

Желаещите да учат в учебното заведение са значително повече от определените места

По материала работи: Слав Велев
Наплив от кандидат-студенти в Икономическия университет във Варна

 

Кандидатстващите за учебната 2019/2020 година в Икономически университет – Варна са значително повече от определените места. Засилен интерес към предлаганата образователна услуга е регистриран още по време на ранния прием, когато са заети 52% от квотата за държавна поръчка в образователно-квалификационна степен „бакалавър“.

 

Най-желаната специалност сред кандидат-студентите в ИУ – Варна е „Дигитални медии и ПР“, която се предлага за втора поредна година. Традиционно силен интерес регистрират също „Маркетинг“, „Счетоводство и финанси“, „Счетоводство и одит“, „Туризъм“ и др.

 

За предпочитаните специалности се конкурират повече от 3-ма кандидат-студенти, като минималният бал е над 22. Сериозен интерес има и към специалностите с преподаване на английски език „Международен бизнес“ и „Счетоводство“. Последната е акредитирана от най-голямата в света професионална организация в областта на управленското счетоводство CIMA (Charted Institute of Management Accountants) и от водещата международна професионална организация в областта на финансовото счетоводство ACCA (Association of Charted Certified Accountants).

 

Записването на новоприетите студенти започна от днес.

 

 

Коментари

Новини Варна