IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
11:26 | 23 август 2019
Обновен: 15:32 | 18 април 2024

КЗП: Таксуването на клиенти за тоалетна е незаконно

Що се отнася до зареждането на телефона, Маргаритов обясни, че щом е обявено като услуга, е законно и всеки може да отиде във въпросното заведение и само да си зареди телефона, като така вече се води клиент

По материала работи: Пламен Янков
КЗП: Таксуването на клиенти за тоалетна е незаконно

Заведение в Крапец въведе такса от 1 лев за зареждане на телефон. Оттам обаче ще платят глоба не заради това, а по друга причина -  таксували клиентите и за ползването на тоалетна.


Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите, обясни, че щом таксата „зареждане на телефон” е предварително обявена, тя е законна.


Таксуването на клиенти за ползването на тоалетна обаче е незаконно, а заведението, което го е направило, ще плати глоба.


"Още вчера сме направили проверка, ще наложим санкции. Минимум 1 000 лева ще е тя за това, че тоалетната не може да се ползва от клиентите безплатно", заяви Маргаритов пред Нова тв.


Що се отнася до зареждането на телефона, Маргаритов обясни, че щом е обявено като услуга, е законно и всеки може да отиде във въпросното заведение и само да си зареди телефона, като така вече се води клиент.


"Като цяло българският туристически продукт никак не е лош. Въпросът е, че понякога с инцидентни неща, които влизат в общественото внимание, създаваме впечатлението, че все нещо куца, нещо не е наред", заяви Маргаритов.


Той коментира и инцидента със скъсаното въже на парашут.


"Имаме отношение дотолкова, доколкото всички условия по предоставянето на тази услуга трябва да са представени на вниманието на потребителите – цената, обезопасяването. Доколкото виждам в конкретния случай човекът, който трябвало да управлява лодката, не е преценил правилно условията", коментира председателят на КЗП.
 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна