IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
12:42 | 8 октомври 2019
Обновен: 09:09 | 20 април 2024

Инвалидите нямат нужда от нови удостоверения за евтините карти

Ученици и хора с увреждания ще пътуват на символични цени по всички линии на "Градски транспорт" във Варна

По материала работи: Борис Проданов
Инвалидите нямат нужда от нови удостоверения за евтините карти

От „Градски транспорт“ увериха за Медийна група „Черно море“, че няма нужда от презаверка на удостоверенията, с които хората с увреждания ползват преференциални цени на картите във Варна. Предвид въвеждането на карти за инвалиди за всички линии ще са валидни същите документи, които досега важеха само за 1 маршрут по избор.

 

От 27 октомври обаче пълнолетни варненци с инвалидност между 50 и 70% ще пътуват във автобуси и тролеи срещу само 25 лв. месечно. Ако ТЕЛК-решението сочи увреждане между 71 и 90%, то картата е само 15 лв., а между 91 и 100%  – 8 лв. Картите за придружителите е 15 лв. на месец. А непълнолетните варненци с увреждания между 50 и 100% ще имат безплатни карти.

 

Учащи се в учебни заведения ще заплащат 15 лв. месечно за абонаментна карта за всички линии в чертите на града. За тези с адресна регистрация в селата Тополи, Казашко, Константиново, Звездица и Каменар и в района на Златни пясъци цената на абонаментната карта също ще бъде 15 лв. И за тях новите карти стават достъпни от следващия месец, а за издаването се ползват същите документи, както и досега.

 

Свободната карта за 1 линия ще струва 35 лв., по всички линии – 50 лв. Въвеждат се съответно 3-месечни и 6-месечни карти с преференциални цени.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Започна издаването на евтините пенсионерски карти за всички линии във Варна

Коментари

Новини Варна