IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
14:00 | 9 декември 2019
Обновен: 06:31 | 24 април 2024

Нова година излиза доста солено в заведение

Съседни държави ни примамват с по-ниски оферти по празниците

По материала работи: Борис Проданов
Нова година излиза доста солено в заведение

Солено може да ни излезе посрещането на Нова година в заведение. Това личи от проверка на Медийна група „Черно море“ в сайтове, офериращи ресторант и/или хотел за празниците. Куверт само за кръчма излиза между 65 и 280 лв., като сумата включва малко питие, чаша вино (или бутилка бира), безалкохолно, чаша шампанско, салата, предястие, основно и десерт. Трагично се променя ситуацията, ако решим и да пренощуваме извън дома. Можем да олекнем сериозно, като сравнително „тънка“ оферта преспиване+празнична вечеря е около 150 лв.

 

Масово цените гравитират около 500 лв. за три нощувки в 4-звезден хотел в приличен курорт. Има и по около 400 лв., или пък 300 лв. за 2 нощувки. Някои предложения са направо неприлични – 1400 лв. за двама с две преспивания в 5-звезден хотел.

 

Във Варна и околностите цените на по-атрактивните предложения варират между 90 и 900 лв. Има и тридневни пакети между 450 и 600 лв., а луксът на петте звезди струва около хилядарка.

 

Странно, но за ЧНГ в Македония и Сърбия се оказва около два пъти по-евтино. Гърция, Турция и Румъния също са добри дестинации и примамват с ниски цени.

 

Комшиите от Сърбия излизат с предложения за нощувка, транспорт (в двете посоки) и голяма софра за около 300 лв. на вечер. Таргетът е основно за столицата, но естествено, всеки може да се възползва. Срещу доплащане от 15 евро се включва Новогодишна програма и неограничено ядене и пиене по сръбски, с отрупана с меса маса и дори цяло прасе.

 

Гостоприемството на Македония гарантира пушене навсякъде в кръчмите, празнична вечеря и алкохол „на корем“ и дори туристически обиколки до съседни градове. До 350 лв. за три дни на човек излиза пълната програма по Нова година, в цената е включен и транспорт в двете посоки.

 

В Гърция обстановката става по-европейска 280 лв. за две нощувки или 320 лв. за три, но без екстрите. Подобна е обстановката и в Истанбул. За тези дестинации последната дума имат туроператорите.

 

Прочетете още: Каква ще е годината според деня, на който се пада Коледа

Коментари

Новини Варна