IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
14:09 | 13 февруари 2020
Обновен: 00:40 | 20 април 2024

Норвежка фондация ще обследва риска на работното място на пожарникарите и полицаите във Варна

По материала работи: Слав Велев
Норвежка фондация ще обследва риска на работното място на пожарникарите и полицаите във Варна

 

 

От неделя норвежка фондация започва проект за обследване на риска на работното място на пожарникарите и полицаите във Варна. Това разкри Ивайло Янчев, председател на Синдикално дружество 32 към Синдикалната федерация на служителите в МВР и действащ пожарникар във Варна, преди церемонията по награждаване на огнеборците, включили се в гасенето на пожара в блок 302 във „Владиславово“ и спасили 18 души.

 

Ивайло Янчев, председател на Синдикално дружество 32 към Синдикалната федерация на служителите в МВР и действащ пожарникар във Варна.

 

Според него проблем за всички огнеборци е промененото работно време.

 

"От години тръбим, че нашата професия е екипна. Преди  имаше  заповед, според която пожарникар, като започне служба, влиза в определена смяна и не излиза от нея“, каза Янчев. Той поясни, че с промените в Наредбата за работното време е въведено смесване на смени с различна продължителност. Те са по 24-,12- и 8-часови дежурства, каза още той и изтъкна недостатъците на нововъведенията . По думите му сутрин на смяна могат да застъпят по 10 до 12 огнеборци, но понякога нощно време служителите са недостатъчно. Това води до риск за живота и здравето както на самите пожарникари, така и за всички, които чакат помощта им.

 

От неделя започва цялостна проверка на сградния фонд в Пожарната, Трето РПУ и Гранична полиция, обясни той. 

 

„Ще бъде изготвен цялостен  доклад за материалното състояние на базите, с който ще бъде запознато и министерството“,  каза още Янчев.

Снимки: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Четете още:  

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна