IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
14:32 | 16 февруари 2020
Обновен: 18:07 | 15 април 2024

Горна Оряховица ще подпомага младите лекари

Ще плаща на младите специалисти квартира и транспортни разходи

По материала работи: Слав Велев
Горна Оряховица ще подпомага младите лекари

Община Горна Оряховица ще задели 5 хиляди лева от бюджета, с които да стимулира и задържи младите медицински специалисти в болницата в града, съобщава БНТ. От началото на тази година с решение на общинския съвет е приета програма за привличане на млади кадри в лечебното заведение. Заделените пари от общинската хазна ще бъдат за кариерно развитие на младите специалисти.

 

С първите отпуснати пари, общината ще плаща на младите специалисти квартира и транспортни разходи.В момента болницата има сключени договори с 12 стажант - лекари и студенти, чиито такси за обучение плаща. Срещу това новите кадри подписват договор, че ще работят тук поне 5 години. Мярката се оказва изключително ефективна, тъй като само до преди четири години в лечебното заведение не е специализирал нито един бъдещ медик.От Община Горна Оряховица планират в следващите години фондът да се разширява.

 

Водата в язовир „Студена“ се покачва с бързи темпове

Коментари

Новини Варна