IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
14:29 | 18 февруари 2020
Обновен: 00:13 | 24 април 2024

Състезание за креативност организира през март ИУ - Варна

Хакатонът е за студенти и ученици от горните курсове на общинските училища

По материала работи: Борис Проданов
Състезание за креативност организира през март ИУ - Варна

По повод честването на 100-годишнината си Икономически университет – Варна в сътрудничество с компания „Ментормейт“ и община Варна организира Хакатон за студенти и ученици от горните курсове на общинските училища.

 

Темата на Хакатона е „Smart Solutions for Smart Varna” („Умни решения за умна Варна“), като участниците ще имат възможността да проявят креативността си в няколко направления, както следва:

 

Ø Digital Transformation in Education (Дигитална трансформация в образованието);

Ø Digitalization in Management and Administration (Дигитализация в мениджмънта и администрацията);

Ø Environment and Infrastructure (Околна среда и инфраструктура);

Ø Sport and Entertainment (Спорт и забавления).

 

Състезанието се организира с изключителната подкрепа на Община Варна. Събитието е  безплатно и има за цел да привлече ученици и студенти с интереси в областта на ИТ. Съставят се екипи между 2 и 5 души, които изготвят софтуерен или хардуерен проект с избрана от тях технология. Съгласно предварително зададената тема, целта е да се създаде концепция и да се разработи пилотна версия на приложение.

 

По време на събитието ще бъдат осигурени:

 

Ø Ментори;

Ø Храна и напитки;

Ø Сертификати за участие;

Ø Специални награди за най-добрите отбори.

 

Откриването ще се състои на 20.03.2020 г. в Зала 1 на ИУ – Варна, след което  състезанието ще продължи в залите 50 – 53 в Центъра за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии (ЦИПНИКТ), ет. 0., който е и пряк организатор на Хакатона.

 

Условията за кандидатстване ще намерите тук: https://www.eventbrite.com/e/smart-solutions-for-smart-varna-hackathon-tickets-91791997335?aff=varnauni.

Коментари

Новини Варна