IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избори'15
14:47 | 9 октомври 2015
Обновен: 04:51 | 18 април 2024

Преглеждат безплатно за рак на гърдата във Варна

Консултациите в ДКЦ 1 “Св. Клементина” са от понеделник до четвъртък от 10 до 13 ч.

По материала работи: Борис Проданов
Преглеждат безплатно за рак на гърдата във Варна

Безплатни прегледи и консултации за рак на гърдата ще се проведат в ДКЦ 1 “Св. Клементина” под патронажа на д-р Лидия Маринова, кандидат за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ. Традиционната инициатива, която ще се състои в рамките на световния месец за борба с рака на гърдата, е провокирана от големия интерес от страна на жените в областта.

 

В продължение на 4 дни – от 12 до 15 октомври, прегледите ще извършва доц. д-р Христина Попмихайлова от София. Тя е рентгенолог със специалност мамолог, открила е първия кабинет с мамограф към катедрата по ренгенология в Медицинския университет във Варна.

 

Прегледите са от понеделник до четвъртък от 10 до 13 ч. в ДКЦ 1 “Св. Клементина”. Дамите, които вече имат правени изследвания от мамограф, е желателно да носят актуална мамография.

 

Мамографията е най-добрата профилактика на рака на гърдата, който е първата причина за смъртност у нас при жените. Специалистите твърдят, че всяка жена над 40 г. веднъж годишно трябва да се изследва на мамограф, а най-честата патология се забелязва при жените над 50-годишна възраст.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари

Новини Варна