IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Политика
10:54 | 3 октомври 2015
Обновен: 17:10 | 12 април 2024

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване в подвижни избирателни кутии

Благодарение на тях правото си на вот упражняват хора с трайни увреждания

По материала работи: Слав Велев
Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване в подвижни избирателни кутии

До 4-ти октомври е срокът, в който хората с трайни увреждания могат да подадат заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия, напомня "Дарик". Ако в един район се съберат 10 или повече такива заявления, то Законът позволява да бъде създадена подвижна избирателна секция. Ако някой е пропуснал да подаде заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия, но в района му има създадена таква секция, той може да подаде заявление за включване в нея до 19-ти октомври.
 

Наближава и крайният срок, в който може да се подават заявления за вписване или поправки в избирателните списъциАко има грешки или пропуски в тези списъци, те могат да бъдат поправени до 17-ти октомври, като се подаде заявление в районната администрация.
 

Право да гласуват на предстоящите избори за кметове, общински съвет и районни кметове, имат всички български граждани, навършили 18 години, които не са под запрещение и постоянният или настоящият им адрес към 24-ти май тази година е в населеното място, където искат да гласуват. Това право имат и гражданите на Европейския съюз, които не са българи, но отговарят на горепосочените условия.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

Новини Варна