IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
11:08 | 25 октомври 2014
Обновен: 05:56 | 27 март 2024

Снегът парализира движението по магистрала "Тракия"

Спират се и товарните автомобили на AM „Хемус“ в Софийска област

По материала работи: Златина Добрева
Снегът парализира движението по магистрала "Тракия"

В 10 часа е спряно движението на автомагистрала „Тракия“ в двете посоки за почистване на пътното платно от падналия сняг. Спират се и товарните автомобили на автомагистрала „Хемус“ в Софийска област и в участъка София-Самоков, съобщиха от МВР.
В Благоевградска област пътят Симитли - Разлог – Банско – Гоце Делчев /през Предела/ е затворен за товарни автомобили над 12 тона поради опасност от свличаща. Обходният маршрут е Симитли – Петрич –местност „Попови ливади” – Гоце Делчев.
Преминаващите през проходите в Смолянска област автомобили трябва да бъдат с вериги, а товарните – без ремаркета и полуремаркета. Същите ограничения има и в участъка Пещера – Батак-Доспат в Пазарджишка област.
В Пловдивска област на пътя Асеновград в посока Бачково има паднали клони и свлачища, спират се временно тировете. Пътят Троян – Кърнаре е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета.
Временно е затворен за почистване и Проходът на Републиката в двете посоки, след възстановяване на движението всички автомобили трябва да се движат с вериги.
Затворени за почистване поради паднали дървета са и пътищата Твърдица-Елена и Белово-Юндола.
Проходът „Петрохан“ в момента е отворен само за леки автомобили.
На пътя Хасково-Пловдив при с. Бяла река е спряно движението на леки автомобили поради наводнение на платното.

Коментари

Новини Варна