IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Избрано
15:55 | 8 декември 2014
Обновен: 21:17 | 23 април 2024

Утре Варна ще е в "жълт" код заради силен вятър

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд

По материала работи: Лиляна Трънкова
Утре Варна ще е в "жълт" код заради силен вятър

В почти цялата страна за утре са въведени предупреждения за обилни валежи от сняг и дъжд, а на места и за силен вятър. За Варна кодът е "жълт" - ще бъде ветровито, със силен вятър от североизток със скорост 15-20 м/сек.

През следващото денонощие времето ще бъде облачно, с валежи, на места интензивни. През нощта в Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг, а в останалата част от страната валежите ще са от дъжд.

На места в северозападните райони и в Лудогорието ще има условия за образуване на поледици. Ще духа до умерен, в Източна България и силен север-североизточен вятър.

Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в южните райони до 7°, максималните - от 1-2° в северозападните, до 8-10° в югоизточните райони. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде облачно и мъгливо, с валежи от сняг, под 1000 метра - от дъжд и сняг. Ще духа силен, по високите и открити части до бурен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 2°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 10°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е между 8° и 10°.

Коментари

Новини Варна