IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
08:18 | 16 април 2015
Обновен: 21:42 | 23 април 2024

Пътна полиция дебне за скорост

24-часовата акция е инициирана от TISPOL в 22 държави

По материала работи: Златина Добрева
Пътна полиция дебне за скорост

Днес започва полицейска операция „24 часа контрол на скоростта“. Акцията е инициирана от европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL в 22 от общо 31 държави - членки на организацията.
Пътна полиция ще прави масови проверки за времето от 6 часа на 16 април до 6 часа на 17 април. Акцията е организирана от европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL в 22 от общо 31 държави - членки на организацията.

Нарушенията, свързани с превишаването на разрешената скорост за движение, са често явление във всички европейски държави. Те са и сред най-сериозните причини за тежките пътнотранспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа. Голяма част от ПТП-тата у нас, при които има убити и пострадали, са причинени от същия фактор - движение с превишена или несъобразена скорост. Ето защо осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата.

При предишната операция „24 часа контрол на скоростта“, проведена на 1 1-12 март, само за едно денонощие бяха констатирани 1073 нарушения на скоростните режими. В хода й пътните инциденти намаляха значително, намаляха и жертвите, подобри се общата пътнотранспортна обстановка, отчитат от Пътна полиция.

Коментари

Новини Варна