IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
21:14 | 17 април 2015
Обновен: 05:45 | 21 април 2024

Много варненци се стекоха на старта на рали „Варна“ (+СНИМКИ)

Състезанието може да стане кръг от европейския шампионат

По материала работи: Юлиян Атанасов
Много варненци се стекоха на старта на рали „Варна“ (+СНИМКИ)

Огромен интерес проявиха варненци към церемониалния старт на рали „Варна 2015“, който се проведе пред катедралния храм „Св. Успение Богородично“. Много зрители се стекоха край състезателните автомобили, които в събота и в неделя ще определят победителите както в първия кръг на националния рали шампионат, така и в купа „Варна“.

От главния организатор Слави Славов разбрахме, че се работи в посока ралито да стане част от европейския шампионат, защото дълго време Варна е била извън картите на автомобилния спорт. Шефът на родната автомобилна федерация Радослав Козлеков благодари за организацията на състезанието на кмета на Варна Иван Портних и спортния министър Красен Кралев. Той призова публиката да прояви максимална култура, да заема безопасните места по трасетата, както и да изпълнява нарежданията на маршалите.

С номер 1 стартира топпилотът Тодор Славов, който беше и посланик на „Варна - европейска младежка столица 2017“. След участниците в първия кръг на националния рали шампионат стартираха и участниците в купа „Варна“, а накрая тръгнаха и нулевите автомобили. Поради технически причини отпадна единствената жена в надпреварата - Ваня Господинова.

Община Варна беше осигурила богата музикално артистична програма. Публиката пък се щракна за спомен с пилотите и автомобилите. Имаше и интересен момент - наложи се една от колите за "Купа Варна" да бъде бутана от множеството, за да изкачи рампата.


Първите скоростни отсечки са утре.


Борис Проданов
 

Коментари

Новини Варна